top of page

5 Instagram-oldal, ahol értékes tartalomra lelsz

Nem mindegy, hova kattintunk manapság. Az internet a lehetőségek széles skáláját kínálja számunkra, de épp ugyanennyi felesleges, önmagunkra és a társadalomra nézve is rontó hatású oldallal, információkkal találkozhatunk. A tudatos tartalomfogyasztásról már többször is szót ejtettünk. Sőt előző héten közelebbről is megvizsgáltuk, a közösségi médiának milyen hatásai lehetnek ránk és hogy ennek ellenére miként érdemes szörfölni a neten. Most pedig hoztam nektek öt fiókot, akiket mindenképp érdemes bekövetni, hiszen fontos értéket adnak számunkra. Nem reklám!

 

Pszinapszis, pszichoedukáció a javából

Nem titok, hogy a Pszinapszisnál dolgozok, így közelről ismerem a szervezet működését. Abszolút nyugodt és őszinte szívvel ajánlom a közösségi oldalait, ahol elsősorban pszichoedukációs tartalmakat találhatunk. Számos a tudományágat érintő tabukról vagy kevésbé tárgyalt témákról olvashatunk, mindehhez pedig fantasztikus grafika dukál. Hosszabb, informatív posztokat is láthatunk az Instagram-oldalon, de vannak rövidebb üzenetszerű bejegyzések is, amiket továbbküldve másokon is segíthetünk. Érdemes figyelni a Pszinapszis online eseményeit is, amik a közösségi oldalakon vagy más videomeeting felületeken követhetők. Az általunk rendezett 25. Budapesti Pszichológiai Napok pedig július 9.-én nyitja meg kapuit a pszichológia és a mentális jóllét iránt érdeklődők előtt, hogy a háromnapos online rendezvény során informatív és szórakoztató értékekkel gazdagíthassa közönségét.

Mély Levegő Projekt, a mentális támasz

A Mély Levegős csapat egykor a Pszinapszis szervezőgárdájához tartozott, mára azonban kiválva tőlünk egy önálló projekten dolgoznak. Ennek középpontjában szintén a pszichoedukáció áll, főleg szorongással és depresszióval kapcsolatos tartalmakat posztolnak, mélyre ásva a legkényesebb témákban is. Az Instagram-oldal nemcsak számos érdekességet tartogat a látogatóknak, de konkrét tippeket is, hogyan küzdjünk meg a stresszesebb időszakokkal vagy a mentális zavarokkal. Támaszt nyújtanak a felismerésben – mikor érdemes realizálni a mentális zavar meglétét és ezzel szakemberhez fordulni.


Thishappypage, ahol teljes a boldogság

Egy külföldi oldalról van szó, de alap angol tudással is könnyen értelmezhetők a posztok. Az oldalon a mentális jóllét mellett kényes társadalmi témákkal és más magvas gondolatokkal is találkozhatunk. Elgondolkodtató tartalmakról van szó, amik a humorral, olykor az iróniával kooperálnak, hogy aztán mosolyt csaljanak a felhasználók arcára. Az oldal hanyagolja az egyedi dizájnt és precíz grafikusi munkát – helyette a képekre írt hangzatos szövegekkel játszanak, amik garantáltan beleégnek az emlékezetünkbe.


Thafabstory, a rutinok menedzsere

A Thefabstory valójában egy alkalmazás Instagram-oldala, mégis ezutóbbit találom hasznosabbnak. Rendkívül ötletes tippeket és praktikákat találhatunk arra, hogyan építsünk fel egy-egy rutint. Támaszt nyújtanak az időmenedzsmentben, a kiegyensúlyozott életvitel megteremtésében, a munka-privát élet közti teljes balansz megvalósításában. Szabadságot ad, miközben óvatosan vezet a rutinkialakítás útjain. A grafikák jól megkomponáltak és aranyosak. Bátran ajánlom azoknak, akik elsősorban vizuális tartalmakból inspirálódnának az önfejlesztés kapcsán.

Beszélgess jól!, ahol “megmondják, mit mondj”

Elképesztően hiánypótló Instagram-oldal indult nem is olyan régen, pár hónappal ezelőtt. Wertán Sára az aboutahome profil kezelője új közösségi felületét a megfelelő kommunikációra építette. Az internetes térben különösen fontos a kifinomult és tiszteletteljes diskurzus, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Könnyű profilok mögé bújva szájkaratézni, de vajon értelmes érvelésre is képesek lehetnénk? Sára segít, hogy az offline és az online térben is maradéktalanul megvalósulhasson egy kielégítő diskurzus. Ráadásul rátapint azokra a kényes szituációkra is, amikben sosem tudjuk igazán, hogyan lenne érdemes megszólalni. A profilon szó van a kisgyermekekkel törénő kommunikációról, a “Meddig maradunk?” örök kérdéséről és arról is, melyik beszélgetőfélnek kell, hogy nagyobb problémája legyen.


Kattinsatok okosan,

Panni

Commentaires


bottom of page