top of page

3 app az egészségedért

Karantén-élet és lassú visszacsordogálás a régi, megszokott mindennapokba. Nehéz időszakokon mentünk most keresztül, és bizonyára számos akadállyal kell még megküzdenünk, azonban az egészségünket nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Mutatok három applikációt, amikkel a fizikális jólétünkért igen sokat tehetünk.

 

Receptek érted

Tudom, ez bizonyára nem újdonság egyikőtök számára sem, de az egészséges étkezésekkel feje tetejére állíthatjuk a világot. Az előre megtervezett fogások nemcsak a tudatos étrend kialakításához nyújtanak segítséget, de a spórolásban és a bevásárlásban is mankóul szolgálhatnak. Nem is beszélve arról, hogy így örökre elköszönhetünk a tűzhely felett való örökös, ördögi “mit főzzek ma?” kérdésről való gondolkodástól, na meg a pazarlástól. A telefonunkon mindig érdemes pár olyan applikációt tartanunk, amik kiváló lelőhelyei lehetnek a tiszta étkezéseknek. Én leginkább a Street Kitchen alkalmazást javaslom, kivétel nélkül mindent erről az oldalról főzök. Naponta új receptekkel segítik az olvasóikat, a fogásaikhoz nem kellenek megszerezhetetlen összetevők, viszonylag könnyűek, és ami még fontosabb: egyszerűen átalakíthatók, az összetevők helyettesíthetők. Személy szerint nem szeretek a recepthez ragaszkodni, inkább inspirálódásra használom az appot, ahhoz viszont kiváló! Rajtuk kívül számos más alkalmazás is található, például a Nosalty is, aminek rendkívül praktikus “főző módja” is van, ez megkönnyíti a kuktáskodás közbeni receptolvasást.Ezt tedd a kosaradba!

A bevásárlólista az én szótáramban az idő- és pénzspórolás szinonimája. Ha már megvan az előre elkészített heti menü, érdemes újból végigzongorázni rajtuk, megnézni és felírni az összetevőket, illetve rálesni a hütőre, hogy mi egyébre lenne még szükség a háztartásban. Egyszerű és gyors procedúra ez, ami nagyban megkönnyíti a dolgunkat és mentesítheti az életünket a kosarat szorongatós bevásárlós élményektől. Helyette legfeljebb egy kellemes, üzletben tett kirándulás avanzsálódik a hétköznapi tevékenységből, nem is beszélve arról, hogy a karantén miatt, tényleg az egyes boltokban tett látogatások számítottak a legnagyobb kiruccanásainknak. :) A Bring abszolút segítségünkre lehet abban, hogy a kis ikonokkal összeszedjük a hiányzó összetevőinket. A grafikai kivitelezése hiánypótló, könnyedén kezelhető és kipipálható minden elem, amit már a bevásárlókosarainkba helyeztünk. A legkényelmesebb megoldása azonban az, hogy a bevásárló listát bárkivel megoszthatjuk, aki szintén rendelkezik az alkalmazással.


A dehidratáltság orvoslója

Sokáig hezitáltam azon, hogy erről az alkalmazásról írjak-e vagy sem tekintve, hogy a Plant Nanny egy olyan alkalmazás, amit régen évekig használtam, ma viszont már nem igazán. Végül úgy döntöttem, hogy megmutatom, hiszen mostanában rengeteg embertől hallom, hogy nem tudja magát rávenni a vízfogyasztásra, és elképesztően dehidratált. Na, ez az alkalmazás biztosan orvosolja ezt a problémát.

Még a gimnázium elején fedeztük fel az akkori barátnőimmel az applikációt, amiben aranyos növényeket lehet “nevelni” mindössze azzal, hogy mindig megöntözzük, ha elfogyasztattunk egy adag, előre beállított mennyiségű vizet. Az alkalmazás a nemünknek, korunknak, magasságunknak, súlyunknak és napi aktivitásunk szintjének megfelelően kiszámítja az aznapi folyadékbevitelünket. Ezt teljesíteni kell ahhoz, hogy a kiválasztott növénymagunk aztán kinőjön és ne is hervadjon el. Játékosnak hangzik, de abszolút hasznos. Anno én is küzdöttem a dehidratáltsággal. Az applikációt a gimnázium 11. és 12. osztályában is újra letöltöttem, ekkor határoztam el, hogy három liter vizet elfogyasztok naponta. Ez az alkalmazás segített abban, hogy a célomról ne feledkezzek el (értesítőket is küld), és hogy a vízfogyasztás ne valami kínkeserves dolog legyen, hanem sokkal inkább tényleg egy játékos kihívás. Ha a növénynevelős megoldás nem tetszik, bőven találhatunk számos más a hidratáltságunkért felelős appot. Annyit azonban meg kell jegyeznem, hogy a Plant Nanny akkor lehet hasznunkra, ha a folyadékbevitel alapból nehézséget okoz. Amióta rászoktam a napi 2,5-3 liter víz elfogyasztására, nincs szükségem sem virtuális növényekre, sem értesítőkre, sőt, már kifejezetten zavar is, ha elkezd jelezni, hogy ne feledjek el vizet inni. Így elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretnének egy hasonló célt elérni az egészségük érdekében, csak még nem igazán jöttek rá, hogyan.


Az említett alkalmazások egyike sem szponzorált tartalom, mindössze az én személyes ajánlásaim! :)


Remélem, tudtam valamennyit segíteni és ezek az alkalmazások jó kezdőakkordjai lesznek majd az egészséges életviteleteknek!

Kitartást és vigyázzatok magatokra!

Panni

Comments


bottom of page